Leidinggevende in het zwembad

Werk je al enige tijd in een zwembad en wil je graag doorgroeien naar een meer leidinggevende of coördinerende functie? Dan is de opleiding Leiding geven in een zwembad geschikt voor jou!

Het onderdeel ‘Leidinggevende in het zwembad’ is een waardevolle toevoeging op de beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker. Een leidinggevende kan mensen motiveren en managen.
De opleiding is breed opgezet. De onderwerpen zijn: beleid en planontwikkeling, inrichting en kennis van de organisatie, communicatie, kwaliteitszorg en het aspect leidinggeven zelf. Een relevant onderwerp wordt door de kandidaten uitgediept en gepresenteerd.

Kandidaten kijken naar hun eigen organisatie en analyseren vervolgens de situatie. Daarnaast kijken ze buiten de organisatie en zoeken ze contact met klanten. Wat vinden klanten en wat zou beter kunnen? Er is altijd wel een verbeterslag mogelijk en kandidaten kunnen laten zien hoe die verbeterslag kan worden gerealiseerd. De opleiding gaat ook dieper in op het rendementsaspect, de kosten en de baten.

Kerntaken

De kerntaken van de leidinggevende zijn:

  • leidinggeven aan medewerkers van het zwembad.
  • plannen en ontwikkelen van activiteitenprogramma en bijdrage leveren aan beleid voor recreatieve en zwembewegingsactiviteiten.
  • verrichten van uitvoerende werkzaamheden in en om het zwembad.

De leidinggevende werkt nauw samen met zijn collega leidinggevenden en/of (allround) zwemonderwijzers. Daarnaast heeft hij/zij te maken met de toezichthouders, technische dienst, de receptionist/baliemedewerker en het horecapersoneel in de accommodatie.

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding voor Certificeerbare Eenheid 4 dien je in het bezit te zijn van lifeguard en  Recreatie begeleider en/of Lesgever Zwem-ABC

Niveau

De opleiding is op mbo-niveau 4 en gebaseerd op een competentieprofiel. De kandidaat oefent vaardigheden tijdens stages.
Toelating tot de presentatie voor CE4:

  • Verslag van de opzet en de voorbereiding van het project.
  • Theorietoets.
  • Stage en reflectieverslag.

Alle onderdelen moeten met een voldoende beoordeling zijn afgerond.

Volg ons
Aanmelden nieuwsbrief
Privacyverklaring

Bekijk hier hoe ons privacybeleid is