Over HeBe Training & Advies

Even voorstellen…

Ik ben Henrica Bergsma en eigenaar van HeBe Training & Advies.
HeBe Training & Advies is een dynamisch bedrijf met enerzijds een ruime ervaring in het verzorgen en organiseren van opleidingen op het gebied van het zwemonderwijs in de ruimste zin. Hierbij staan vernieuwing en ontwikkeling centraal.

Anderzijds adviseert HeBe Training & Advies het management van zwemaccommodaties bij de organisatie van bedrijfsvoering en opleidingsplannen. Om tot een goed resultaat voor de accommodatie te komen, ga ik inhoudelijke discussies met management en medewerkers niet uit de weg. Door ideeën uit te wisselen komen we samen tot een inhoudelijk super werkbaar product dat wordt gedragen op alle niveaus van de accommodatie.

Al als kind heb ik mijn passie gevonden in alles wat met zwemmen te maken heeft.
Met 5 jaar hield ik mij op alle fronten al bezig met zwemmen en was lid van de zwemclub en de Reddingsbrigade.
In 1983 heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ben het zwemonderwijs ingegaan als zwemonderwijzer.
Op de terreinen van zwemmen in de breedste zin en voor de Reddingsbrigade heb ik alle opleidingen gedaan en diploma’s en certificaten behaald.
Op beide fronten ben ik nog steeds actief. Super leuk vrijwilligerswerk.
In 2003 ben ik bij de NPZ betrokken geraakt als docent en ook andere opleidende organisaties huren mij in.
Door mijn opleiding en jarenlange ervaring in de zwembadbranche en Reddingsbrigades Nederland heb ik mij ontwikkeld tot een trainer die lesgevers op kan leiden tot enthousiaste en betrokken medewerkers.

Borging in professionaliteit
Ik ben in het bezit van de licentie van het Nationaal Platform Zwembaden/ NRZ en de licentie Zwemmend Redden voor Zwembaden van de Reddingsbrigade. Vanuit deze positie breid ik mijn activiteiten steeds meer uit, bijvoorbeeld met:

  • Het ontwikkelen van opleidingen, trainingen en studiedagen;
  • Het afnemen van erkende examens.

In de privésfeer
Sinds 1989 wonen wij met veel plezier in Marum. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen, een dochter en een zoon. Naast mijn professionele activiteiten heb ik als hobby’s tuinieren, duiken en de politiek.

Mijn levensmotto is: Leef vandaag en niet in het verleden