Allround zwembadmedewerker op maat

De beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker wordt gecertificeerd door de Nationale Raad Zwemveiligheid en is onderverdeeld in diverse opleidingen:

  • Lifeguard – toezichhouder
  • Begeleider recreatieve zwemactiviteiten
  • Lesgever Zwem-ABC.

Bij HeBe Training & Advies kunnen deze opleidingen ook op maat verzorgt worden. Daarnaast wordt ook de traditionele opleiding verzorgd. Opleiden op maat is speciaal voor (toekomstige) medewerkers die werkervaring hebben in het zwembad of bijvoorbeeld via een opleiding en ervaring in sport, onderwijs of kinderopvang relatief gemakkelijk kunnen afstemmen op het lesgeven aan groepen (jonge) kinderen of volwassenen.

HeBe Training & Advies stemt de opleiding af op de aanwezige competenties. De opleiding op maat is geschikt voor individuele deelnemers, voor organisaties waar meerdere medewerkers een opleiding willen volgen of voor een groepje deelnemers uit eenzelfde regio.

Uitgangspunten

De beginsituatie wordt vastgesteld met behulp van een competentielijst die deelnemers invullen en, indien gewenst, een bezoek tijdens het lesgeven.

Op basis van de beginsituatie wordt besloten hoe de opleiding wordt ingericht. Er kan sprake zijn van contactmomenten in de vorm van (theorie)bijeenkomsten (kleine groepen, bij voorkeur vijf tot tien deelnemers). Tijdens het traject bezoekt de docent de deelnemers minimaal twee keer tijdens hun werkzaamheden en/of stage. Er wordt feedback en coaching gegeven op het handelen in de praktijk. Het observeren leidt tot de beoordeling die nodig is voor het examen.

Na de afgesproken bijeenkomsten/gesprekken wordt gekeken welke ondersteuning verder is gewenst. Ieder contactmoment staan één of meer thema’s centraal en wordt de eigen ontwikkeling van de deelnemers besproken.

Examen

Om in het bezit te komen van het certificaat Lesgever Zwem-ABC of Begeleider recreatieve zwemactiviteiten moet de deelnemer aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn beschreven in het examenreglement van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker.

Tijdens de praktijkbezoeken wordt de deelnemer beoordeeld (samen of in overleg met een stagebegeleider). Daarnaast worden competentieopdrachten voorzien van feedback.

Investering

De opleiding Allround zwembadmedewerker op maat is geschikt voor individuele deelnemers, voor organisaties waar meerdere medewerkers een opleiding willen volgen of voor een groepje deelnemers uit eenzelfde regio.
Heb je interesse, dan kan er een offerte gemaakt worden waarbij de volgende uitgangspunten van belang zijn:

  • De startcompetenties van de deelnemer(s).
  • Het aantal deelnemers dat meedoet aan trainingsbijeenkomsten.
  • Het aantal deelnemers uit dezelfde accommodatie.
  • Mogelijke samenwerking met medewerkers uit de accommodatie.
  • Beschikbare lesruimte (mogelijk tegen lage kosten of kosteloos (in de eigen accommodatie)
Volg ons
Aanmelden nieuwsbrief
Privacyverklaring

Bekijk hier hoe ons privacybeleid is